Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 бензин, добър избор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от spe4elist
    Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
    да си вземе 3.2 тогава тя ще е по мощна и сигурно разхода ще падне още.
    Ако караш 2.0 TS и 3.2 GTA с еднаква скорост и на еднаква предавка, познай коя ще гори повече!!!
    Имам предвид съотношение между единица разход на гориво и единица отдадена мощност. Капиш?
    ще се въздържа да дам предположение, но ще отбележа че в брошурата на алфа ромео за модела 156 (която аз си закупих от елекронен оказион за цели 5лв) ясно и точно е записан среден разход на гориво за всички двигатели и там 1.6 е с най нисък - разхода за извънградско се изчислява при 90км в час (едва ли тоя дето е засичал е карал 3.2 ГТА на 1ва с 90)
    Honda CB 500
    Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
    Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
    Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Здравейте,

Нов съм във форума и още не съм карал Алфа. Решил съм да си купя една и също се колебая между 156 и 147. Харесал съм две 156-ци и една 147, но не могa да реша какво да правя: Доста са различни, всяка си има предимства и недостатъци и решението няма да е лесно. Това са манекенките, желаещи да ми станат държанки :

Код:
                      Alfa 156                Alfa 156                Alfa 147
                      ----------------------  ----------------------  -------------------- 
      Двигател        1.6 бензин              1.9 дизел               1.9 дизел
      -
      Купе            4 врати, седан          4 врати, седан          4 врати, хечбек
      -
      Година на    
      производство    1998                    2002                    2002
      -
      Километри по 
      показание       82000                   87000                   85000
      -
      Цвят            Небесносин (готин е,    Сребрист (стандартен)   Тъмносин металик 
                      но не е металик)        металик
      -
      Тапицерия       Плат, син               Плат, тъмно сив         Светлосива кожа
      -
      Airbags         1                       12 !!!                  4 
      -
      Климатизация    Климатик                Двузонален Климатроник  Двузонален Климатроник
      -
      Бордкомпютър    Не                      Да                      Да
      -
      Озвучаване      Има говорители,         Оригиниален Радио-      Оригинално Радио със CD
                      няма радио              касетофон (за смяна…)
      -
      Джанти и гуми   Обикновени джанти с     Оригинални лети джанти  Оригинални лети джанти 
                      тасове, почти нови      гуми в добро състояние  гуми в добро състояние 
      -
      Видимо външно   Много добро, има една   Много добро             Много добро. Оглеждах я
      състояние       дълга пуканатина на                             след проливния дъжд във
                      боята на задната броня                          Варна в събота и забе-
                      в горния край успоред-                          лязах, че предния и 
                      но на линията на капа-                          десен фар е запотен 
                      ка на няколко милимет-                          отвътре, явно е попад-
                      ра от него                                      нала влага от някъде
      -
      Видимо          Перфектно, всичко из-   Добро, но има видимо    Пефектно, и тук всичко
      състояние на    глежда толкова ново,    по-износен вид от дру-  изглежда като ново
      двигателния     че е чак подозрително,  гите две (по захабени
      отсек           има кора под двигателя, части, някой пукнати
                      двигателя не се чува    пластмаси, дреболии)
                      при затворен капак
      -
      Видимо          Отлично, тапицерията и  Добро, има някой счу-   Много добро, тапицерията
      състояние на    багажника са като нови, пени пластмаси (напри-  е като нова, липсва дол-
      купето отвътре  таблото и волана не са  мер духалките на клима- ната кора в багажника,
      и багажника     излъскани от употреба   тика за задните места), липсва пластмасова част 
                                              тапицерията има начен-  от бутоните за упраление
                                              ки на захабяване        на стъклата на шофьор-
                                                                      ската врата, но работят
      -
      Цена            4900                    8500                    8900
      За сега се ориентирам към първата, главно заради цената, но и заради фантастичното и състояние. По принцип мога да си позволя и другите две, но ако излезе, че имат нужда от повечко първоначални инвестиции за да станат в добро състояние ще ме затруднят. Колата ще се използва основно за градско каране, на малки разстояния. Това всъщност ще е втората кола в семейството. Другата е седан, доста голяма е и ще използваме нея за извънградски мероприятия. Тя е с чуден 2.0L турбодизел, който харчи 8.5-9.0 градско и 5.6-6.0 извънградско. Марката няма да споменавам, защото сигурно е мръсна дума в този форум. Колата е на 5 месеца, чисто нова, но жена ми си намери работа извън Варна и ходи с нея всеки ден, оставяйки ме без кола по цял ден, а понякога се налага да свърша нещо и без кола е неудобно. За това и съм решил да взема още една. И така докато се шляех по автокъщите "открих" марката Alfa Romeo. Това с което ме грабна е изящния дизайн. Искам колата ми да е красива. Даже бях тръгнал с намерението да си търся някое двуврато купе, защото много ги харесвам, но като разгледах първата 156-ица отблизо нещо пламна в мен...

Но все пак, ще е добре да ми дадете още мотивация (освен моите чувства и страхотния дух, който усещам в този форум) защото съм се загледал и в един Mitsubishi Galant, който също е хубавец, макар и по-грубичък ...

Comment

Добре де, като си ги виждал и трите, нямаш ли едно такова вътрешно чуство коя точно е твоята кола.......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

колега според доводите, които си дал, заставам зад 147-цата като първа кола и дизела 156 на второ, третата отпада, за 156-цата май не е мн запазена, и мисля за тея пари в това състояние според думите ти не става!
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега и аз допреди 2 седмици се двоумях в избора си, и накрая си взех 156- 2,0.Колата е супер няма какво да се чудиш. За разход понеже карам извънградко доста ми дава разход около 12 литра, но това е и защото градско я карам на къси разстояния и затова.Докато загреее и съм я изгасил. Няма да сбъркаш.Взимай смело.Като седнеш в нея ще усетиш ако е твоята кола .
            Alfa 156, 2.0 TS
            VW Vento 1.8- Бившата
            Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

galfa, кола на 11 години няма как да е във фантастично състояние, и ако наистина имаш финансовата възможност да си позволиш някоя от другите 2 коли, смело скачай на тях. За предимствата на дизеловата моторизация при 156/147 има предостатъчно изброени факти и примери във форума, просто почети малко.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

само не гледай километражите по понятни причини
                Прочети им компютрите, особено на дизелите. Никой на запад не си купува печка за да я държи в гаража

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Добре де, като си ги виждал и трите, нямаш ли едно такова вътрешно чуство коя точно е твоята кола.......
                  Абе чувствата са едно, разума друго Честно казано, най ми харесва бензиновата 156-ица. Намирам я за по-красива от 147-цата. А дизеловата 156-ица много старателно ми я хвалят, а аз виждам с очите си, че е видимо значително по захабена от другата 156 въпреки, че са на едни километри, а на години е дори с една по-млада. Какво може да значи това, освен че километрите са фалшиви. А щом се опитват да ме излъжат за километрите сигурно ме чакат и други изненади. Бензиновата 156-ца, която верно е на 11 г., просто изглежда като нова, с изключение на тази пукантина в боята на задната броня. Видимо е купена от някой без големи възможности, защото е съвсем базов модел, без никакви екстри. На това може би се дължат и малкото километри (които според състоянието на колата ми изглеждат напълно реални). А малкия двигател говори, че собственника и не е бил състезател, което също може и да е причина за видимо доброто състояние на колата.

Comment

Първоначално публикувано от galfa Покажи съобщение
                    Абе чувствата са едно, разума друго Честно казано, най ми харесва бензиновата 156-ица. Намирам я за по-красива от 147-цата. А дизеловата 156-ица много старателно ми я хвалят, а аз виждам с очите си, че е видимо значително по захабена от другата 156 въпреки, че са на едни километри, а на години е дори с една по-млада. Какво може да значи това, освен че километрите са фалшиви. А щом се опитват да ме излъжат за километрите сигурно ме чакат и други изненади. Бензиновата 156-ца, която верно е на 11 г., просто изглежда като нова, с изключение на тази пукантина в боята на задната броня. Видимо е купена от някой без големи възможности, защото е съвсем базов модел, без никакви екстри. На това може би се дължат и малкото километри (които според състоянието на колата ми изглеждат напълно реални). А малкия двигател говори, че собственника и не е бил състезател, което също може и да е причина за видимо доброто състояние на колата.
                    Внимавай, закачи я на комп.
                    и чуеш ли най-малко чукане откъм двигателя - бягай

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      galfa, кола на 11 години няма как да е във фантастично състояние, и ако наистина имаш финансовата възможност да си позволиш някоя от другите 2 коли, смело скачай на тях. За предимствата на дизеловата моторизация при 156/147 има предостатъчно изброени факти и примери във форума, просто почети малко.
                      Знам аз, че дизелите са добри. Имал съм и от двата вида, но двигателя не е всичко... Колкото до парите - да, мога да си позволя по-скъпите, но човек трябва да си постави някаква граница, защото ако дам 9 бона вместо 5, веднага ще изникне въпроса защо пък да не дам 12 вместо 9 за да взема това - 2005 г., facelift, 140 коня дизел Multijet - просто мечта...

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                        Внимавай, закачи я на комп.
                        и чуеш ли най-малко чукане откъм двигателя - бягай
                        Тук вече ще ми трябва малко помощ. Как мога да закача на компютър кола, която се намира в автосалон? Този комп нещо преносимо ли е? От къде ще го взема? Аз обичам да шофирам и се кефя на хубавите коли, но те не са ми хоби до степен да се занимавам с тях технически...

Comment

Знам аз, че дизелите са добри. Имал съм и от двата вида, но двигателя не е всичко... Колкото до парите - да, мога да си позволя по-скъпите, но човек трябва да си постави някаква граница, защото ако дам 9 бона вместо 5, веднага ще изникне въпроса защо пък да не дам 12 вместо 9 за да взема това - 2005 г., facelift, 140 коня дизел Multijet - просто мечта...
                          А де!!!!!!!!!!!!!!!
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Тук вече ще ми трябва малко помощ. Как мога да закача на компютър кола, която се намира в автосалон? Този комп нещо преносимо ли е? От къде ще го взема? Аз обичам да шофирам и се кефя на хубавите коли, но те не са ми хоби до степен да се занимавам с тях технически...
                            А бе щом не ти е хоби и не ти се занимава, струвамисе, че има доста по-разумни марки от тази..............
                            Но все пак кеф цена няма.
                            Кво те притеснява, качваш се и я караш в сервиза.......
                            Иначе и с лаптоп става.
                            Попрочети повечко форума................
                            Успех.
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Видимо е купена от някой без големи възможности, защото е съвсем базов модел, без никакви екстри. На това може би се дължат и малкото километри (които според състоянието на колата ми изглеждат напълно реални). А малкия двигател говори, че собственника и не е бил състезател, което също може и да е причина за видимо доброто състояние на колата.
                              Колега, аз имам също 1,6 доста базова и след година и половина и 45 000 км /35 000 с газ. инжекцион/ експлоатация стигнах до същите изводи като теб, относно предишния собственик. Карана е не много /показваше 136 000 км/ и въобще не е юркана. Да не чуе дявола, но съм пре доволен от колата. Имам твърде малко оплаквания от колата /на фона на повечето колеги с 156-ци/, при полоожение, че моята е от най-първите ексемпляри септември 97-ма.
                              При всички положения 1,8 или 2,0 /пък за чудните дизели да не говорим/ са по-приятни за каране и носят по-голямо удоволствие, но да ти е "читава" колата според мен е по-важно
                              Last edited by INTEGRALE; d.m.y г., 00:32.
                              FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                              LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                              ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                              LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                                А бе щом не ти е хоби и не ти се занимава, струвамисе, че има доста по-разумни марки от тази..............
                                Но все пак кеф цена няма.
                                Кво те притеснява, качваш се и я караш в сервиза.......
                                Иначе и с лаптоп става.
                                Попрочети повечко форума................
                                Успех.
                                Е колега, недей така. Ами аз например се занимавам с компютри. Ако ти ми дойдеш и искаш да ти инсталирам някоя конкретна игра, хубаво ли ще ти стане да ти кажа "като не можеш да си я инсталираш сам, купи си един плейстейшън и си играй на него". Ние дето не разбираме от коли, нямаме ли право да се порадваме на някоя красавица по-отблизо?

И не мога да се кача на кола, която е собственност на автосалон и още не е регистрирана в КАТ, за да я карам по сервизи...

Comment

Working...
                                X